RUM Kecewa Dengan Menteri

Dengan Menteri Pengangkutan ini, RUM melahirkan kekecewaan kerana kewujudan RNAA.

TAHNIAH KTMB

Keretapi Tanah Melayu Berhad sekali lagi melakar kejayaan yang amat dibanggakan. Tahniah KTMB

Perkhidmatan komuter antara bandar

Perkhidmatan komuter antara bandar Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) beroperasi di kawasan utara sedang melalui melalui sungai di Tasek Gelugor, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang. - Foto Amir Irsyad Omar

Barisan EXCO,PEGAWAI UTAMA,PRESIDEN RUM..

Mesyuarat Majlis Bersama Pusat with Head Of Department dan Presiden KTMB Sarbini Tijan. Keharmonian diantara Pengurusan dan Kakitangan. Sokongon penuh kepada PRESIDEN KTMB.

Sahabat RUM dari NUBE

Tidak berseorangan didalam perjuangan, teman-teman dari lain-lain kesatuan turut memberikan sokongan

JAMBATAN KERETAPI KEMUBU DISAMBUNG

JAMBATAN KERETAPI KEMUBU rosak akibat banjir kelantan. Akhir nya jam 1205 hari ini 5 Nov 2015 telah berjaya menyambung kembali jambatan yg rosak.

09 Ogos 2011

Presiden KTMB mahu jumpa RUM

Presiden KTMB nak jumpa 4 Pgwi RUM esuk, RUM sangat alu-alukan pertemuan, RUM profesional akan datang dan dengar apa ungkapan Presiden KTMB. RUM tidak menolak, kalau menolak bermakna RUM pun bongkak, ego n sombong. RUM akan menilai pertemuan esuk dan akan membawa kepad Exco untuk menilai. 


Apa pun jangan ingat RUM buta, pertemuan diminta selepas RUM nak adakan "Work to Rule". PIKET langsung tak pandang. Sebelum ni menghentam RUM melalui email dan perhimpunan pagi. 


We see tomorrow..

RUM ALWAYS GENTLEMAN!

08 Ogos 2011

GM Ditukarkan semata-mata baik dengan Kesatuan?

Baru dapat info, ada pertukaran jawatan GM, Pertukaran GM, ini melibatkan GM, yang mempunyai hubungan perusahaan yg baik dgn RUM! Ini satu tindakan mencabar dan menolak Keharmonian Perusahaan, satu tindakan mencabar RUM!!

Presiden KTMB dah melampau!! Teruskan lah niat wahai Presiden KTMB dgn mencabar RUM!! 

Barisan RUM teruskan gerak gempur.. kita bersatu menentang Presiden KTMB abis2an!!